בעולם מודרני כמו שלנו, בו הכל נמדד בכמה שיותר צבעוני, כמה שיותר נוצץ וכמה שיותר גדול, לעתים נראה כי הגודל כן קובע. השאלה האמיתית היא האם הגודל באמת קובע כאשר מדובר במתקן שתייה ביתי או מתקן שתיה לבית העסק? ובכן התשובה לשאלה זו נעוצה בדרך כלל בסוג המכשיר, במספר האנשים המשתמשים במכשיר ובקצב הקירור שלו.
הסבר על פעולתו של מתקן שתיה מסוג מיני בר או קולר
פעולתם של כל מתקני השתיה והקולרים בעיקרון זהה. מדובר בזרימה פשוטה של מים ממערכת הצנרת הביתית או המוסדית שלכם אל תוך מתקן המים. מתקן המים מבצע פעולות קירור או חימום בהתאם לפונקציונאליות של המכשיר ואוגר את המים החמים או הקרים במיכלי אגירה ייעודיים לכך השומרים על חום או קור המים. בעת רכישת בר מים חשוב לזכור כי בר מים הוא מתקן חשמלי המבצע את פעולות החימום שלו על ידי שימוש בחשמל, ולכל מכשיר צריכת חשמל שונה.
למעשה כל מכשיר צורך חשמל במידה שונה מכיוון שלכל מכשיר עוצמה משלו. כמובן שמיכל קטן שעוצמת הקירור או החימום שלו גבוהה, טוב ממש בדיוק כמו מיכל גדול שעוצמת הקירור או החימום שלו נמוכה, מה שמשתנה הוא קצב צריכת החשמל, וקצב השימוש במים הללו.
כמות הצריכה אל מול זמן הקירור או החימום
ניתן לעשות חישוב ממוצע פשוט לצורך חישוב גודל המיכל הרצוי למכשיר המיני בר שלכם בבית או בעסק. נניח ובשעה אחת ישתמשו במכשיר חמישה אנשים שונים. שניים מהם יצרכו כוס אחת של מים רותחים כל אחד, ושלושת המשתמשים האחרים יצרכו כמות ממוצעת של שתי כוסות מים קרים. ז"א בסך הכל קיבלנו 6 כוסות מים קרים בשעה שהם 1.2 ליטר ושתי כוסות של מים רותחים שהם 400 מ"ל בשעה. במידה והמתקן מתחמם או מקרר את עצמו אחת לעשרים דקות, הרי שמיכל בגודל של חצי ליטר יספיק בהחלט.
שיקולים נוספים
ישנם מכשירי בר מים המאפשרים חימום או קירור מהיר של המים בלחיצת כפתור. אופציה זו יעילה למספר משתמשים קטן, שכן בכל פעם שמשתמש ירצה לצרוך מים קרים או חמים יוכל להורות למכשיר לבצע עבורו את הפעולה. שיטת פעולה זו הינה שיטה חסכונית יותר משמירה מתמדת על קור או חום של המים הנמצאים במכשיר. וויסות אקלים וטמפרטורה של מים הינה פעולה הדורשת אנרגיה רבה ולכן כדאי לחסוך בה עד כמה שניתן.